A babavárás alatt és a szülést követően az ízületek stabilitása megváltozik, a gátizmok és hasizmok megnyúlnak, elgyengülnek, a mellek megnőnek és elnehezülnek. Ezekből a változásokból láthatjuk, hogy a testünk sérülékennyé vált. A Szülés utáni tornán mindezen testi változásokat figyelembe véve tudatosan védjük szerveinket az esetleges sérülésektől. Kiemelten védjük a meggyengült gátizmokat és a szétnyílt hasizmot.

Kétféle óratípus közül válaszhatnak a tornázni vágyó anyukák a Nősziroom Stúdióban, melyek nagyon jól kiegészítik egymást.

Átmozgató torna

Talaj gyakorlatokkal kezdjük az órát, ahol végig tehermenetes állapotban tudjuk a testünket átmozgatni és könnyeden erősíteni. Ezen az órán is használunk eszközöket a nagyobb hatás érdekében. Áramlásszerű gyakorlatokra készülj, ahol nem tartunk az óra közepén szünetet, de akkor állsz meg, amikor csak szeretnél. Különösen javaslom hát/derékfájdalom esetén.

Szülés utáni torna

Amennyiben jártál Várandós Fitness órára, akkor ismerős lesz neked, keringésfokozó blokk után talajon végzünk erősítő gyakorlatokat.

Egyetlen apró különbségre számíts majd, a relaxáció helyett is tornázni fogunk, a hasizmok erejét igyekszünk visszanyerni.

A szülést követő rendszeres testmozgás előnyei

fokozott helyi izom-állóképesség
fokozott állóképesség
fokozott energia
fokozott anyagcsere

fokozott testsúlycsökkenés
fokozott önbizalom
jobb testtartás
javuló testkép
csökkentheti az estleges depressziót, szorongást

Átmozgató torna időpontja

kedd 09:00 – 10:00

Szülés utáni torna időpontjai

hétfő 17:00 – 18:00

szerda 09:00 – 10:00
péntek 09:00 – 10:00

Jelenleg minden órára bejelentkezés szükséges!

Üzenetben: Várandós Fitness Debrecen FB oldalon
Telefonon: Nagy Katalin oktató 06-70-3357-942

Szülés utáni tornát tartja

Nagy Katalin sportoktató

Szülés utáni torna ára

1 alkalom 2.300-Ft.
8 alkalmas bérlet 17.200-Ft. (1 hónapig érvényes)

Gyakori kérdések

Javaslom, hogy várj a gyermekágyas vizsgálatig, erre általában a szülést követően 6 héttel kerül sor. A szülés utáni szakorvosi ellenőrzésnek kell megállapítania, hogy a szervezetünk készen áll-e a testedzés megkezdésére. Ha császármetszéssel szültél, akkor 12 hetet is ajánlatos várni.

Kényelmes ruhát!
Hozz magaddal egy törölközőt és folyadékot, lehetőleg vizet.
Minden más van, amire szükségünk lehet.
Nem lesz szükség sportcipőre, cipő nélkül tornázunk.

Amennyiben babádat is magaddal hozod, akkor egy kicsi alátétet (pléd, takaró), amelyet a teremben lévő plédre tudsz ráteríteni és kedvenc játékát.

Emiatt nem kell aggódnod! Rövid időre abbahagyod a mozgást és megszoptatod az öltözőben vagy öledbe veszed és tornázol vele tovább. Bízz magadban tudni fogod, hogy mivel tudod őt segíteni, a többi anyukának pedig nem lesz idegen a helyzet, ők is hasonló cipőben járnak.

Ha lehetséges mindig torna előtt etesd meg a babádat. A mellek súlya így kisebb, és elkerülhetjük a tejveszteséget is.

Tornázás közben ajánlatos jó tartást biztosító melltartót viselni, hogy ezzel is megakadályozzuk a mellszöveteink túlfeszülését.

A szoptatás ideje alatt nagyobb hangsúlyt kap a kiszáradás veszélye. Elkerülése érdekében a torna előtt, alatt és után is fogyassz vizet.

TESTEDRE! A test bölcs és jelez! A hatékony torna kellemesen fárasztó. Lehet, hogy egy kicsit kényelmetlenül érezzük majd magunkat, el is fáradunk, és érezzük, ahogy dolgoznak az izmaink, de nem lesz kellemetlen izomlázunk.

A túlzásba vitt torna után erős izomlázunk lesz, és nem csak közvetlenül torna után, de még másnap is fáradtak leszünk.

Ne akarj többet, mint amennyire aktuálisan képes vagy!

Kényelmes ruhát ez a legfontosabb!
Hozz magaddal egy törölközőt és folyadékot, lehetőleg vizet.
Minden más van, amire szükségünk lehet.
Nem lesz szükség sportcipőre, cipő nélkül tornázunk.

Vélemények