A testedzés, mint gyógyító tényező a babavárás időszakában is fontos szerepet játszik, áthangolja az egyént, növeli az energiát, az erőnlétet. Várandósság alatt majdnem mindenkinek ajánlható a kismama torna, amely keringésjavító, tartásjavító, kondicionáló hatású. A jelenlegi szakirodalmi ajánlás szerint szövődménymentes várandósság esetén, a testedzés a betöltött 12. héttől teljesen biztonságos.

A Várandós Fitness óra 3 blokkból áll:

  1. Keringésfokozás
  2. Talajon végzett erősítő gyakorlatok
  3. Relaxáció

Várandós Fitness óra időpontjai

hétfő 18:30 – 19:30
kedd 10:30 – 11:30

szerda 10:30 – 11:30 nagylabdával

szerda 18:30 -19:30
péntek 10:30 – 11:30

Jelenleg minden órára bejelentkezés szükséges!

Üzenetben: Várandós Fitness Debrecen FB oldalon
Telefonon: Nagy Katalin oktató 06-70-3357-942

Várandós Fitness órát tartja:
Nagy Katalin sportoktató

Várandós Fitness óra ára:
1 alkalom – 2.300-Ft.
8 alkalmas bérlet – 17.200-Ft. (1 hónapig érvényes)

Gyakori kérdések

Ha nincs panaszod, ha egészséges vagy, ha a várandósságod is problémamentes és az orvosod rábólintott, akkor a terhesség 12. hetétől. Az óra speciálisan várandósokra van szabva, és van mód arra, hogy egyéni különbségeket is figyelembe vegyünk.

A várandósság alatt jól bevált mozgásmennyiség jószerivel a szülés megindulásáig fenntartható. Egészséges kismama esetében nem befolyásolja a szülés megindulását, viszont jelentősen megkönnyítheti a vajúdás folyamatát.

A Várandós Fitness órán fontos szempont, hogy csak annyit csináljon a kismama amennyi még jól esik, hiszen ő tudja a teste jelzéseit érzékelni, így ha elfáradás vagy esetleg kellemetlen érzés jelentkezik, akkor azonnal pihenő javasolt.

Szövődményes várandósságban az aktív életmód mikéntje mindig egyéni elbírálást igényel, az alapbetegség, illetve a várandósságot veszélyeztető körülmények ismeretében. Egyes betegségek megelőzésére jó hatással van a testmozgás. Konzultálj szülész-nőgyógyász szakorvosoddal!

A legújabb kutatások szerint egy várandós nőnek napi 40 perc testmozgás (torna, séta, úszás, szobakerékpározás) mindenképpen javasolt. Figyeljünk a fokozatosság elvére. Legjobb heti 2-3 alkalommal tornázni, hogy hatással legyünk szívünk és tüdőnk kondíciójára.

Kényelmes ruhát ez a legfontosabb!
Hozz magaddal egy törölközőt és folyadékot, lehetőleg vizet.
Minden más van, amire szükségünk lehet.
Nem lesz szükség sportcipőre, cipő nélkül tornázunk.

Vélemények